חיפוש

התמודדות עם מחלות חורף, צינון והתקררות

תוכן עניינים

מחלות חורף יכולות להיות בלתי נמנעות, בעיקר אם קשה לכם להקפיד על אורח חיים בריא, הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית מספקת ושמירה על חום הגוף.

יחד עם זאת, גם אם אתם נוטים לחלות כל חורף, יש לא מעט דברים שאתם יכולים לעשות, כדי להתמודד בהצלחה ולגמור מהר עם המחלה.

 

מחלות חורף – מתי כדאי ללכת לרופא?

התמודדות עם מחלות חורף יכולה להיות ביתית וטבעית, על בסיס חומרים טבעיים שיש לכם בבית, או בסופר, מנוה ושתייה מרובה. יחד עם זאת, יש מצבים שבהם לא כדאי לקחת סיכון, אלא לגשת לרופא כדי לשלול מצב בריאותי מסוכן:

  • שיעול שנמשך מעל שבוע
  • חום גבוה מאוד
  • חום גבוה אצל ילדים, בליווי תסמינים אחרים, כמו שיעול, כאב גרון, נזלת וכו'.
  • שיעול ממושך וטורדני עשוי להעיד על דלקת ריאות ולכן חשוב ללכת להיבדק.
  • ליחה בצבע מוזר, בעיקר עם יש לה גוון אדום – כתום – חום כהה, מחייבת בדיקת רופא.
  • כאב גרום עשוי להעיד על דלקת גרון חיידקית. במקרה כזה יש להיבדק אצל רופא בגלל חשש לסיבוכים מסוכנים.

 

התמודדות עם מחלות חורף – הרגלים שכדאי לאמץ

  1. אל תהיו אמיצים. אם קר בחוץ, הקפידו להתלבש חם והימנעו מלצאת החוצה בשיער רטוב.
  2. הקפידו על צריכת נוזלים מרובה, בעיקר מים, חליטות צמחים ללא תה והרבה מרקים. למרקים כדאי להוסיף, באופן כללי (לכל סוג של מרק) תבלינים עם יכולות ריפוי, כמו ג'ינג'ר, קינמון, כורכום, עשבי תיבול ירוקים, והרבה ירקות עשירים בסיבים.
  3. מנוחה – יש להקפיד על מנוחה טובה, כל ערב, ללכת לישון בשעה סבירה ולקום אחרי שנחתם מספיק.
  4. צמצמו צריכת מזונות מעובדים, פחמימות ריקות, שומנים וסוכרים, כדי שלא להעמיס על מערכת החיסון ועל הגוף באופן כללי. כך יהיה לו קל יותר להתמודד כשיגיעו חיידקים ווירוסים.

 

איך מתמודדים עם שיעול בחורף?

יש סוגים שונים של שיעול – שיעול עם ליחה, שיעול סטרידו (נבחני), שיעול יבש, או שיעול טורדני ועוד. קיימות תרופות סבתא נפלאות להקלה על תסמיני שיעול, ביניהן סיר אדים עם צמחי מרפא, סירופ אגסים טבעי, שתיית חליטות עם ג'ינג'ר ועוד.

 

טיפולים טבעיים נגד צינון

צינון עשוי לכלול תסמינים שונים, ביניהם כאב גרון, שיעול, נזלת ועוד. כדאי לטפל בכל אחד מהתסמינים באופן ממוקד, כאן תמצאו תרופות סבתא לצינון, אך באופן כללי, יש להרבות מנוחה וצריכת נוזלים, לשתות מרק עוף מתובל בג'ינג'ר, כורכום וקינמון ולשתות חליטות עם צמחי מרפא ודבש.

 

טיפול טבעי בדלקת ריאות

דלקת ריאות זה לא צחוק. היא נחשבת מחלה מסוכנת, שיש בה סיכון של ממש. לכן, אם יש חשד לדלקת ריאות, חשוב לפנות לבדיקה רפואית, מעקב וטיפול.

במקביל, מומלץ לצרוך תרופות סבתא שונות ממקורות טבעיים, המכילות חומרים אנטי דלקתים, אנטי חיידקיים, מחזקים את מערכת החיסון, מחממים ומטהרים.

דוגמה מצויינת לתרופת סבתא שיכולה לכלול את כל המרכיבים הנחוצים היא מרק עוף, מחוזק עם ג'ינג'ר, קינמון, כורכום ולאחר ההגשה, תוספת מיץ לימון טרי לכל צלחת.

תרופת סבתא יעילה נוספת היא תערובת של ג'ינג'ר טרי מגורר, כפית גדושה של דבש ומיץ מחצי לימון. מערבבים היטב הכל יחד ושותים במהירות – כמו שוט של אלכוהול.

 

תרופות סבתא לנזלת

נזלת יכולה להיות מטרד רציני ומעיק, בעיקר אם היא תסמין נלווה למחלת חורף לא נעימה. לטיפול בנזלת אפשר להשתמש בתמיסת מלח בהכנה ביתית ולטפטף מעט לתוך האף.

אם האף מאוד סתום, מומלץ להכין סיר אדים – להרתיח מים ולהכניס לתוכם צמחי מרפא כמו ג'ינג'ר, תפוז, מנטה, זוטא לבנה ועוד. לנשום את האדים כדי להקל על הנשימה.

ניתן גם לטפטף כמה טיפות של שמן אקליפטוס על פינת הכרית לפני שהולכים לישון.

 

כאב גרון – יש טיפול טבעי לזה?

כאב גרום יכול להיגרם בגלל סיבות שונות. אם מדובר על דלקת גרון, חשוב להיבדק כדי לשלול דלקת גרון חיידקית, שיש בה גם סיכונים. כדי להקל על התסמינים מומלץ לצרוך לימון עם דבש וג'ינג'ר ולגרגר תמיסת מלח לחיטוי הגרון. כמו כן, ישנם מצבים נוספים בהם תרופות סבתא יכולות לסייע, כדוגמת מצבים בהם נדרשות תרופות סבתא לכאבי ראש.

 

לסיכום, ניתן להקל משמעותית על מחלות חורף שונות ואך למנוע אותן בעזרת חומרים טבעיים, זמינים בכל סופרמרקט. כל מה שצריך לעשות זה להכיר כמה מתכונים טובים ואתם מסודרים – לכל החורף! היו בריאים בריאים!

 

מגזין תרופות סבתא - סבטבע
מגזין תרופות סבתא - סבטבע

תרופות סבתא של הטבע הן חזקות לפחות כמו התרופות שקונים בבית מרקחת. המגזין הגדול והמקצועי ביותר שיש בנושא תרופות סבתא בישראל נבנה ונכתב עם המון תשוקה ומסירות לציבור בישראל ועל מנת לרכז במקום אחד את כל הידע הכל כך חשוב שיש אצל סבתות בישראל בנוגע לטיפולים טבעיים

יעניין אותך גם: