דלקת גרון היא אחד הדברים המציקים במהלך החורף, והיא מתרחשת אצל חלק גדול מאיתנו כמעט בכל חורף, ולעיתים אפילו מספר פעמים באותו החורף. דלקת זו נחשבת יותר כואבת משפעת, יותר מציקה משיעול והיא משפיעה על הגוף יותר מכל מחלת חורף אחרת. לעיתים קרובות, הרופאים ממליצים לנו לקחת אנטיביוטיקה במקרי דלקת גרון, או פשוט לנוח במקרי הצטננות רגילה או שפעת, והם לא לוקחים בחשבון את האפשרות של תרופות סבתא לכאבי גרון.
אז אם יש לכם דלקת גרון חיידקית ואתם לא מעוניינים לצרוך אנטיביוטיקה למרות המלצת הרופא, או שיש לכם שפעת או הצטננות רגילות ואתם רוצים את הסיוע הכי טבעי שיש, הגעתם למקום הנכון. כאן תכירו מגוון תרופות סבתא לכאבי גרון.
ההבדל בין כאב גרון רגיל לדלקת גרון
עפ"י אתר "Mayo Clinic", שהוא מרכז רפואי בעל מוניטין עולמי שמקורו בארה"ב, כאב גרון מוגדר בתור שריטה או גירוי הגרון. לעיתים קרובות הוא עשוי להחמיר כאשר אנו בולעים. הסיבה השכיחה ביותר לכאב גרון (דלקת הלוע) היא זיהום ויראלי כדוגמת הצטננות או שפעת. ראוי לציין, כי כאב גרון שנגרם ע"י וירוס חולף מעצמו.
לעומת זאת, דלקת גרון (זיהום סטרפטוקוקלי), הוא סוג שכיח פחות של דלקת גרון, הוא נגרם ע"י חיידקים וגורם לכאבי גרון. במצב בו יש דלקת גרון, נדרש טיפול באנטיביוטיקה כדי למנוע סיבוכים. גורמים פחות שכיחים אחרים לכאב גרון עשויים לדרוש טיפול מורכב יותר.
תרופת סבתא לכאבי גרון – האם זה תמיד יכול לעזור?
כאבי גרון יכולים להיגרם בגלל מגוון סיבות רחב. אחת הסיבות הבולטות היא דלקת גרון ויראלית, שאין לה טיפול רפואי קונבנציונלי ולכן תרופת סבתא לכאבי גרון היא הדרך המומלצת לטפל בבעיה.
ראוי לציין כי ישנן סיבות נוספות לכאבי גרון כדוגמת אלרגיה, שימוש יתר במיתרי הקול ועישון יתר, וגם בהן אפשר לטפל באמצעות תרופת סבתא נגד כאב גרון.
לעומת דלקת הגרון הויראלית, כאבי גרון יכולים להיגרם גם בשל דלקת גרון חיידקית, הנחשבת למחלה מסוכנת וישנה אפשרות לסיבוכים. חשוב לאבחן ולבדוק כי לא מדובר בדלקת גרון חיידקית. במידה וכן, מומלץ לקבל בכל זאת ייעוץ רפואי, אבל גם כאן, בינתיים, תוכלו לצרוך תרופות סבתא לכאבי גרון להקלת הכאב.
תרופות סבתא לכאבי גרון חזקים
אם כאבי הגרון שלכם חזקים במיוחד, סביר להניח שאתם מחפשים כל פתרון אפשרי להקלת הכאב. חשוב שתדעו כי תרופות סבתא לכאבי גרון חזקים, כמו כל תרופת סבתא אחרת, פועלות בקצב משלהן, ולכן, אם אתם סובלים מאוד, מומלץ ליטול משכך כאבים.
תרופת סבתא לכאבי גרון הנחשבת יעילה במיוחד היא גרגור תמיסת מלח. היתרון הגדול והידוע שלה הוא ביכולת החיטוי, והיא מסייעת בסילוק החיידקים. תרופת הסבתא הזו מסייעת באמצעות כך שהיא מגרה את רירית הגרון לצורך הפרשת רוק מוגברת והקלת הכאב.
למעשה, שימוש בתמיסת מלח הוא אחד מתרופות הסבתא המוכרות והיעילות ביותר, שגם פרץ את מחסום תרופות הסבתא והגיע לבתי המרקחת השונים. כמו כן, כיום רופאים ממליצים להשתמש בתמיסת מלח לצורך הפחתת כאבי גרון, הפחתת כאבי שיניים, פתיחת אף סתום ועוד.
עוד תרופת סבתא לכאבי גרון חזקים, שיכולה להקל מאוד על תחושות הגירוי, היובש והכאב היא הרתחת מים בשילוב צמחי תבלין טריים לצורך שאיפת האדים הריחניים, המספקים הקלה לתחושות הקשות הנלוות למצב זה.
תרופות סבתא לכאבי גרון בהריון
אחד היתרונות הגדולים ביותר של תרופות סבתא נובע מהעובדה שהשימוש שנעשה הוא בחומרים טבעיים, שאינם מסכנים את הבריאות ואינם גורמים לתופעות לוואי. לכן, רוב תרופות הסבתא מתאימות גם לנשים בהריון, בעיקר כאשר מדובר בטיפולים המתבצעים בצורה חיצונית, כדוגמת שאיפת אדי מים עם צמחי מרפא.
בנוגע לנושא תרופת סבתא לכאבי גרון שהצענו קודם לכן, ראוי לציין כי גם גרגור תמיסת מלח נחשב לבטוח למדי לאישה בהריון, וגם שתיית מרק עוף נחשבים בטוח לגמרי ויעיל לכאבי גרון בהריון.
תרופת סבתא לכאב גרון בהריון נוספת היא שתיית חליטת צמחי מרפא אשר מקלה על תסמיני כאבי הגרון. חשוב לשים לב שהיא לא כוללת צמחים שיכולים להזיק להריון כדוגמת עלי פטל, העשויים להוביל להופעת צירים מוקדמים.
תרופת סבתא לכאבי גרון בצל ודבש
בצל ודבש, שילוב שאתם לבטח מכירים. גם כאן, באופן לא מפתיע, בצל ודבש מהווים תרופת סבתא לכאב גרון. משום מה, לא כולם מרגישים מספיק בנוח להשתמש בה אבל אנו ממליצים לנסות אותה, לפחות פעם אחת, במטרה שתבינו את פוטנציאל הריפוי שלה, ואולי לאט לאט תתרגלו לשילוב הזה. אפשרות נוספת, היא לוותר על בצל ולהשתמש בשום במקום זה. התוצאה תהיה יעילה באותה מידה.
עוד תרופות סבתא לכאבי גרון
נוסף על כל מה שציינו, ישנם מוצרים רבים מהטבע שניתן לצרוך במטרה להקלת כאבי גרון, והם מתאימים כמעט כל אדם ובכל מצב. להלן כמה דוגמאות:
חליטות צמחים
אמנם שתייה קרה מרגיעה את הכאב, אך היא אינה יעילה בתור אמצעי טיפולי. אם קשה לכם לשתות תה חם מאוד, תנו לו להתקרר מעט. מומלץ להכין לעצמכם חליטת קמומיל, להוסיף לה כפית דבש אחרי שהיא מתקררת קצת, וזאת במטרה שהמרכיבים המועילים בדבש לא ייפגעו בגלל המים הרותחים. במקרים בהם יש כאב גרון קל, גם חליטת לואיזה יכולה להועיל.
מיץ לימון
מיץ לימון ידוע בתכונות האנטיבקטריאליות וביכולת החיטוי שלו, וזאת בנוסף לתכולה גבוהה של ויטמין C. מומלץ לא להרתיח את המיץ, כיוון שהרתחה עשויה לפגוע באיכות הויטמינים והחומרים האחרים הקיימים במיץ. מה שמומלץ לעשות הוא לשתות לימונדה קרה בשילוב מעט דבש במקום סוכר, או פשוט לשתות מיץ העשוי לימון סחוט טרי ואינו מכיל תוספות כלשהן.
קינמון
קינמון נחשב למועיל מאוד למטרת התמודדות עם דלקות שונות. ניתן להוסיף אותו כאבקה למשקאות חמים, או לחילופין לערבב אותו עם מים קרים, דבש ולימון. למעשה, קינמון מתאים מאוד לתיבול מאכלים מלוחים, ולכן אפשר להוסיף מעט קינמון למרק עוף ואפילו לתבשיל קציצות.
חליטת מרווה
אם יש לכם אפשרות לקטוף מרווה משולשת ארץ ישראלית – הרווחתם. הטעם שלה, בנוסף לתכונות המרפאות שלה מנצחות בקלות את המרווה הנפוצה שנמכרת ברוב המשתלות והחנויות. יחד עם זאת, חשוב לציין כי לא מומלץ לצרוך מרווה בהריון או בזמן הנקה.
חליטת מרווה בפני עצמה יכולה להיות תרופת סבתא נהדרת, אך ניתן להוסיף לה בנוסף צמחי מרפא נוספים, תיון, או דבש ולימון, וזאת למטרת יצירת טעמים קלילים ומגוונים יותר, או לצורך טשטוש המרירות הטבעית של המרווה.
לסיכום
תרופות סבתא לכאבי גרון יכולות להיות מאוד יעילות ומועילות. אם יש לכם כאב גרון ויראלי, שאינו ניתן לטיפול קונבנציונלי ואינו נחשב מסוכן במיוחד, מומלץ להיעזר בהן, וייתכן כי מדובר בפתרון המתאים ביותר עבורכם. תרופות סבתא לכאבי גרון יכולות לעזור גם אם כאב הגרון נובע מסיבות אחרות. בעת שימוש בתרופות סבתא, יש לנקוט בשיקול דעת, לא להגזים בכמויות ולהקפיד להתייעץ עם רופא, לרבות אם יש חשד למחלה כלשהי. כמו כן, ישנם מצבים נוספים בהם ייתכן כי יידרשו תרופות סבתא, כדוגמת מצבים בו יידרשו תרופות סבתא לדלקת בשתן.