חיפוש

הקשר שבין הקאות תרופות סבתא וארטיק קרח

תוכן עניינים

מי מאיתנו לא הקיא כמה פעמים במהלך חייו? לעיתים היו הקאות אחרי אוכל מסוים, לעיתים בזמן התמודדות עם וירוס, ולעיתים ללא כל סיבה הנראית לעין. לא חשוב מה היו הנסיבות, הסיטואציה וודאי לא הייתה נעימה. ישנן דרכים לנסות ולמנוע הקאות תרופות סבתא רבות קשורות לכך. כמו כן בעזרת מצרכים פשוטים ניתן לשקם את הגוף, אם ההקאה כבר קרתה. רוצים לדעת איך לעצור הקאות? מה לאכול אחרי הקאות? כל הפרטים במאמר הבא.

מהי הקאה? ומה גורם לה?

הקאה זו פעולה שכיחה ורפלקסיבית שקורית פעמים רבות לאחר תחושת בחילה. בזמן ההקאה, האדם מוציא החוצה (לרוב באל כורחו) את תוכנה של קיבתו. הקאה מתרחשת כאשר צינור העיכול ושרירי הבטן מתכווצים. הקאה גורמת לתחושה לא נעימה, חולשה וחומציות בחלל הפה. במקרה של הקאות תרופות סבתא חשובות כיוון שהן משפיעות על האדם ועלולות להוריד את איכות חייו במצב בו הן קורות לעיתים תכופות.

הקאות מתרחשות ממגוון סיבות, ביניהן:

  • דלקת – ראשית, ישנה דלקת הנקראת "גסטרו-אנטריטיס", היא נגרמת ממחוללים חיצוניים היוצרים זיהום בקיבה ובמעי. שנית, ישנן דלקות נוספות שיכולות לקרות בקיבה או בוושט, הנכנסות תחת הכותרת "מחלות פפטיות".
  • כיב – מצב בו יש פצע בקיבה או בתריסריון, האוכל אינו יכול להיספג בצורה טובה והגוף דוחה את המזון ומעביר אותו החוצה.
  • מחלת ים/נסיעה – לעיתים התניידות בעזרת כלי רכב כלשהו יכול לגרום להקאות קשות. זה קורה כיוון שישנם מצבים בהם האדם בתנועה, אך המוח אינו מצליח לסנכרן את האותות המגיעים אליו ואת החושים שלו במקביל.
  • לחץ – אמנם ישנן הקאות אחרי אוכל או בעקבות מחלה כלשהי, אך לעיתים הסיבה יכולה להיות נפשית בלבד. הנפש משפיעה על הגוף, לכן בזמנים של עומס מנטלי כבד יש סיכון להקאות.
  • הריון – הקאות בהריון זה מצב טבעי, במיוחד בשליש הראשון. ההקאות מתלוות לבחילות בוקר שהאישה ההרה חשה.
  • אלכוהול – אחת הסיבות המרכזיות לכך שמקיאים לאחר שתיית אלכוהול, היא שהגוף תופס את כמות האלכוהול כמסוכנת ו/או רעילה ולכן מנסה לפלוט אותה מהגוף. במקרה זה של הקאות תרופות סבתא חשובות מאוד במטרה להרגיש טוב יותר במהרה.
  • תרופות.
  • מיגרנות – אמנם הכאבים מגיעים מהראש, אך כאבים חזקים יכולים להוביל לבחילה שתוביל להקאה.
  • הפרעות אכילה – ישנן הפרעות אכילה הסובבות סביב הקאות כאשר ישנן הקאות אחרי אוכל באופן מכוון, כמו בולימיה ואנורקסיה נרבוזה.

הקאות אצל ילדים

תינוקות בשבועות הראשונים לחייהם פולטים חלב לאחר יניקה. זה קורה כיוון שמערכת העיכול שלהם עודנה בשלה. פליטה זו איננה הקאה, כאשר התינוק מקיא הוא מאוד מבוהל ועלול לבכות – להבדיל מפליטה.

הקאות אצל ילדים גדולים יותר יכולות לקרות מסיבות דומות לשל המבוגרים, אך גם מסיבות ייחודיות יותר. הסיבות המאפיינות ילדים הם בכי עוצמתי לאורך זמן, עלייה של חום (אצל ילדים מאוד קטנים), וירוסים במערכת העיכול, קלקול קיבה ועוד. לכן, במקרה של הקאות תרופות סבתא חשובות גם במקרה שמדובר בילדים.

איך לעצור הקאות תרופות סבתא?

לא תמיד אפשר לעצור את ההקאה, אך אפשר לנסות ובמקרים מסוימים זה מצליח. אם אדם מעוניין לנסות ולהימנע ממצב של הקאות תרופות סבתא שונות יכולות להועיל לכך. אדם שמרגיש כי הוא עומד להקיא, הוא ככל הנראה מרגיש בחילה – זו הדרך של הגוף שלנו לסמן לנו מה הוא מרגיש. על מנת לנסות ולהימנע מהקאות, ניתן לטפל בבחילה.

לימון – פרי זה טוב נגד הקאות תרופות סבתא רבות כוללות אותו. לימון מכיל כמות גבוהה של ויטמין C ומינרלים טובים. הוא יכול להוציא פסולת מהגוף ולעזור לניקוי כללי. בשל כך לימון יכול לסייע בהעברת בחילה וכך במניעת הקאה. ניתן להוסיף מיץ או לפחי לימון לכוס מים או לחליטות.

צמחי מרפא – כדי למנוע הקאות תרופות סבתא הנפוצות ביותר הן צמחי המרפא. תפקידן לחמם את הבטן, לנטרל גורמי חמצון ולהקל. דוגמא לצמחי מרפא אלו ג'ינג'ר, קינמון, נענע, מנטה, מרווה, קמומיל ועוד. חשוב לציין, כשמדובר במצב של הקאות בהריון, חובה להתייעץ עם מומחה לפני שימוש בכל אחד מהצמחים.

קרח – מומלץ לקרר את הגוף בעזרת קרח או מים מאוד קרים. הקור מרגיע בחילות ומונע הקאות תרופות סבתא שונות מומלצות בתוספת קרח כמו חליטות צמחים עם קרח, מיץ לימון עם קרח ועוד. כמו כן, אכילת ארטיק קרח יכול לעזור אף יותר כיוון שהמתיקות שבו פועלת גם היא נגד הבחילות.

שתייה – בנוסף לשתיית חליטות של צמחי מרפא מומלץ לשתות משקאות נוספים. לדוגמא, יש המעידים כי שתיית מיץ אשכוליות מרגיע את הבחילה. בנוסף, גם שתיית חומץ תפוחים בעלת אותה השפעה – ערבבו כפית של חומץ תפוחים עם חצי כוס מים ושתו בלגימות קטנות. יתר על כן, חלק מהאנשים ממליצים לשתות קולה – יש כאלו האומרים שלקולה אין השפעה חיובית כיוון שהיא מנפחת את הקיבה, אך אנשים אחרים מעידים כי לגימות קטנות של קולה סייעו רבות בהפחתת הבחילות וכך נמנעו מהקאה.

הרגע שאחרי הקאות תרופות סבתא

גם לאחר הקאות תרופות סבתא הן רלוונטיות. בזמן ההקאה האדם מאבד משאבים, קלוריות וכוחות, לכן יש להזין את הגוף לאחר ההקאות. אנשים נוטים לתהות מה לאכול אחרי הקאות, האם אפשר לאכול כל דבר? התשובה היא שלא. מומלץ מאוד להימנע ממאכלים עם תיבול רב, מטוגנים, חריפים, אלכוהוליים, עם קופאין ועם צבעי מאכל.

ובכל זאת, מה אפשר לאכול אחרי הקאות? לאחר הקאות תרופות סבתא כוללות מזון קליל ומזין. לדוגמא, ההמלצה הרווחת ביותר היא לאכול מזון יבש בעל טעם ניטרלי ככל הניתן. לדוגמא צנימים – ייבוש פרוסות לחם, ניתן לאכול אותם עם מעט ממרח אך עדיף בלי. בנוסף, אורז לבן ללא תיבול יכול לעזור לרפד את הקיבה ולהרגיעה. כמו כן, גם תפוח אדמה מבושל יטיב עמכם, בתנאי שהוא ללא תיבול וכמובן לא מטוגן.

באופן כללי, לאחר הקאות תרופות סבתא משמעותן אוכל שאינו מעמיס על הקיבה אך מזין אותה בצורה ראויה. לכן, מומלץ לאכול ארוחות קטנות בתדירות גבוהה. באופן כללי, מומלץ לאכול אוכל מבושל, נטול שמן ותבלינים מרובים, ולא מומלץ לאכול ירקות חיים.

לסיכום, אם נרצה או לא, הקאות הן חלק מהחיים שלנו. כל אדם חווה הקאות בחייו עקב סיבות שונות. עם זאת, ישנן דרכים להתמודד עם הבחילה שמקדימה הקאה ולנסות למנוע אותה. גם במקרים שכבר קרו הקאות תרופות סבתא שונות עשויות להקל על מצב הגוף, להחזיר אליו את כוחותיו ולשקמו.

מגזין תרופות סבתא - סבטבע
מגזין תרופות סבתא - סבטבע

תרופות סבתא של הטבע הן חזקות לפחות כמו התרופות שקונים בבית מרקחת. המגזין הגדול והמקצועי ביותר שיש בנושא תרופות סבתא בישראל נבנה ונכתב עם המון תשוקה ומסירות לציבור בישראל ועל מנת לרכז במקום אחד את כל הידע הכל כך חשוב שיש אצל סבתות בישראל בנוגע לטיפולים טבעיים

יעניין אותך גם: