חיפוש

תרופות סבתא לסינוסיטיס

תוכן עניינים

הטיפול הקונבנציונלי בסינוסיטיס (וגם זה לא תמיד אפשרי) הוא בעזרת אנטיביוטיקה. אמנם מדובר על תרופה מזיקה למערכות רבות בגוף, אבל לפעמים סינוסיטיס גורם לסבל כה רב עד שאתם רק רוצים לגרום לו להפסיק. למעשה יש לא מעט תרופות סבתא לסינוסיטיס, שעובדות מצוין, אשר גם רופאים ממליצים להשתמש בהן וגם מתאימות למגוון מצבים מיוחדים, כמו סינוסיטיס בהריון, סינוסיטיס שלא ניתן לטיפול אנטיביוטי ועוד.

 

סינוסיטיס תרופת סבתא – איך יודעים אם צריך?

אם אתם סובלים לאחרונה מתסמינים לא נעימים כמו כאבי ראש, עייפות, לחץ באוזניים, ליחה, נזלת ושיעול (אפילו כאבי שיניים במקרים מסוימים נגרמים בגלל סינוסיטיס), כדאי לנסות תרופות סבתא לסינוסיטיס. לעומת זאת, אם התסמינים נמשכים מעל 10 ימים, אם הם גורמים לכם סבל רב, אם אתם לא בטוחים כי מדובר על סינוסיטיס – חשוב להיוועץ ברופא. בנושא של ליחה, חשוב לדעת כי יש תרופות סבתא לליחה.

 

תרופת סבתא לסינוסיטיס שעוזרת מאוד ומתאימה לכולם

מתוך שלל שיטות וגם תרופות סבתא לסינוסיטיס, יש תרופת סבתא אחת שכדאי לנסות והיא מתאימה לכולם, גם לנשים בהריון. קחו צנצנת גדולה וערבבו בתוכה:

כוס מים פושרים
מיץ מלימון אחד
כפית דבש
2 כפות חומץ תפוחים טבעי

מערבבים היטב את כל החומרים ושותים חצי כוס פעמיים ביום.

 

תרופות סבתא לסינוסיטיס – בשיטות החמות

שימוש בטמפרטורות חמות מסייע לריכוך ולניקוי דרכי הנשימה, בכך גם להקלה בחלק גדול מתסמיני המחלה:

● מכשיר אדים – לחות בחלל החדר מסייעת מאוד למערכת הנשימה ומקלה על תסמיני סינוסיטיס. חשוב לכוון את המכשיר לטמפרטורה מתונה ולשמור על הניקיון שלו.
● קומפרסים חמים – מגבת מטבח קטנה טבולה במים חמים אותה מניחים על הפנים באזורים הכואבים. ניתן לטפטף על הקומפרס 2-3 טיפות של שמן אקליפטוס או מנתה.
● שאיפת אדים חמים – מרתיחים מים בסיר רחב, ממקמים את הפנים במרחק סביר מעל הסיר כדי לא לקבל כוויה מהאדים, מכסים את הראש במגבת ונושמים כמה דקות. אפשר להוסיף למים שמן אתרי מנטה או אקליפטוס.
● שתיית חליטות – חליטות צמחים שונות, כמו חליטת מנטה למשל, עוזרות מאוד. חשובות גם להגברת צריכת הנוזלים. מומלץ לשתות גם מים חמים עם ג'ינג'ר טרי מגורר, דבש ולימון טרי.

 

טיפול בסינוסיטיס תרופת סבתא – השיטות הקרות

● שטיפה במי מלח – לא השיטה הכי קלה ונעימה, אבל אפקטיבית מאוד. ממיסים כף מלח בתוך כוס מים ומתיזים את המים לתוך האף בזהירות עם מזרק ללא מחט.
● שתיית מים מרובה – חשוב לשתות מים כשחולים, על אחת כמה וכמה כאשר צריך לנקות את הגוף מחומרים מזהמים. מים עוזרים לדלל את הליחה ומקלים על תהליך הניקוז. חשוב להימנע מצריכה של משקאות עם קפאין, כמו קפה, תה, קולה, אשר מייבשים ומקשים על התהליך.

 

תרופות סבתא נגד סינוסיטיס – חומץ תפוחים

חומץ תפוחים נחשב תרופת סבתא למצבים שונים, אך גם מתאים לטיפול בסינוסיטיס כי הוא עשיר במינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון וחומצה מאלית. החומץ מסייע בפירוק הליחה שחוסמת את דרכי הנשימה. מומלץ לנסות גם הרחה או שתייה של פלפל קאיין (זהירות זה חריף!), המסייע לפתיחת דרכי הנשימה, טיפול בדלקות, הרחבת כלי הדם בפנים ולשיכוך כאבי הראש. כמו כן, ראוי לדעת כי ישנן תרופות סבתא לכאבי ראש.

 

תרופות סבתא לסינוסיטיס כרוני

אנשים הסובלים ממצב של סינוסיטיס כרוני יכולים להיעזר בכל העצות ותרופות הסבתא שצוינו למעלה, אבל מומלץ גם לשנות את התזונה כדי למנוע היווצרות קבועה של ליחה והצטברות שלה בגוף.
בין היתר יש להפחית שימוש במוצרי חלב, גלוטן וסויה, להפחית או להפסיק שימוש בסוכר וקפאין וכן להגביר צריכת מים באופן קבוע.
להקלה על כאבי הראש הנלווים למצב, ניתן להניח על הראש שקיות קרח או קרחונים עטופים בתוך מגבת מספר פעמים ביום לכמה דקות כל פעם.
ניתן גם למרוח שמן מנטה על הרקות ולעסות אותן בתנועות מעגליות.

 

תרופות סבתא לסינוסים מעולם הארומתרפיה

קיימים סוגים שונים של שמנים אתריים, הידועים בתכונותיהם המיטיבות למצבים כמו סינוסיטיס, ליחה וכאבי ראש. ביניהם: שמן אקליפטוס, שמן לבנדר, שמן מנטה ושמן עץ התה.
ניתן להשתמש בשמנים הללו לצורך עיסוי אזורים כואבים בראש, להוסיף כמה טיפות למכשיר אדים, או לסיר אדים.

 

תרופות סבתא לסינוסיטיס בהריון שיכולות רק להועיל

הריון הוא תקופה רגישה ולכן נשים רבות מעדיפות שלא להשתמש באנטיביוטיקה, גם אם הרופא נותן להן מרשם. בנוסף, נשים רבות סובלות ממצב של סינוסיטיס בהריון, שיכול לחזור מספר פעמים או פשוט להימשך תקופה ארוכה יחסית. למרבה המזל, יש לא מעט דברים שניתן ליישם על תקן תרופות סבתא לסינוסיטיס בהריון:

● שטיפות מי מלח או תרסיס מלח לכל הפחות – מנקה את מעברי הנשימה באף, מחטא ומסייע להקלה.
● מנוחה מרובה – חיונית לנשים בהריון, בעיקר כאשר הגוף סובל ממחלה.
● שתיה מרובה – מסייעת לניקוי רעלים ובכלל חשובה לנשים בהריון.
● שמירה על חדר מאוורר ואוויר נקי – זיהומים הם הגורם העיקרי למצבי סינוסיטיס ולכן יש להקפיד על אוויר נקי.
● הגברת לחות בחדר השינה עם מכשיר אדים – להקלה וריכוך.
● שימוש בשמן מנתה או שמן עץ התה לשחרור דרכי נשימה

לסיכום, קיימות דרכים רבות להקלה על סינוסיטיס בשיטות של סבתא, שפשוט עובדות. אפשר לספק לגוף הקלה ניכרת בכאבים ותסמינים נוספים של המחלה ולהתמודד איתה בצורה יעילה ובריאה. תהיו בריאים ותקחו תרופות סבתא!

מגזין תרופות סבתא - סבטבע
מגזין תרופות סבתא - סבטבע

תרופות סבתא של הטבע הן חזקות לפחות כמו התרופות שקונים בבית מרקחת. המגזין הגדול והמקצועי ביותר שיש בנושא תרופות סבתא בישראל נבנה ונכתב עם המון תשוקה ומסירות לציבור בישראל ועל מנת לרכז במקום אחד את כל הידע הכל כך חשוב שיש אצל סבתות בישראל בנוגע לטיפולים טבעיים

יעניין אותך גם: