כורכום הוא שורש של צמח יפה תואר ופריחה, דומה מעט לשורש הג'ינג'ר בצורתו וצבעיו. אבל כשמקלפים או חותכים אותו, מתגלה הצבע העז, המפורסם, הצהוב – כתום של תבלין הפלא הזה.
אז במה הוא יכול לעזור לכם – חוץ מאשר לצבוע לכם את האוכל בצהוב?
כורכום לטיפול בהצטננות, שיעול, כאב גרון וכל מחלות החורף
אם אתם מכינים הרבה מרקים בחורף, כדאי שתתרגלו להוסיף להם כורכום.
ההודים יודעים כבר אלפי שנים שהוא מסייע למניעה וריפוי של מחלות חורף שונות, בזכות נוגדי חמצון רבי עוצמה שהוא מכיל, אשר מסייעים בחיזוק ושיפור התפקוד של מערכת החיסון. ראוי לדעת גם כי ישנן תרופות סבתא לצינון.
למעשה, נוגדי החמצון שלו כל כך חזקים, עד כי מומלץ גם לצרוך אותו כדי להגן על הגוף מפני התפתחות סרטן.
כורכום לכאבי בטן
כורכום ידוע כחומר שיכול להקל על תסמינים שונים של דלקת מעיים כרונית – קוליטיס, כמו שלשולים, כאבי בטן, עצירות, חוסר תיאבון ועוד.
יחד עם זאת, מדובר על חומר שמשפיע לטובה על מערכת העיכול באופן כללי ובייחוד על מצבים של עצירות, או פעילות מעיים לא סדירה.
בנוסף, התרומה הניכרת שלו לתהליכי ניקוי רעלים, בפרט ניקוי רעלים מהכבד, מסייעת לפעילות לקינה, חלקה ונעימה יותר של מערכת העיכול.
לצורך טיפול בעיות מערכת העיכול, מומלץ להרתיח כפית ממנו בתוך כמות של כוס מים אחת, להמתין כ 5 דקות ואז להוסיף דבש להמתקה ולשתות. כמו כן, ראוי לדעת כי ישנן גם תרופות סבתא לכאבי בטן.
כורכום לירידה במשקל
ההשפעה הטובה של הכורכום על מערכת העיכול באה היטב לידי ביטוי גם בסיוע למי שסובלים מהשמנת יתר. צריכתו מעוררת בגוף ייצור יתר של חומרים מפרקי שומן. לצד זה, הצמח מסייע גם למניעת תופעות הקשורות לסוכרת וכולסטרול גבוה – שיש להם קשר ישיר להשמנה.
ריפוי פצעים וכוויות
יכולת החיטוי הטבעית שלו, לצד מרכיבים אנטי בקטריאליים חזקים ונוגדי חמצון עוצמתיים, הופכים את הצמח לתרופה טבעית מצויינת לטיפול בפצעים וכוויות.
כל מה שצריך לעשות זה לפזר מעט אבקה על הפצע, או הכוויה (בתנאי שלא מדובר על כוויה חמורה או פצע עמוק מאוד), כדי להאיץ את תהליך הריפוי ולהקל על הכאבים.
האם הטיפול הזה מתאים לכל אחד?
הכורכום מכיל תרכובות חומרים חזקות מאוד. משום כך, ההשפעה שלו עשויה להיות ניכרת מאוד, במיוחד אם לוקחים תוסף מרוכז. לכן, השימוש בו אינו מומלץ לחולי אנמיה למשל ואפילו עשוי להפריע לטיפול בסוגים שונים של סרטן ולכן מומלץ להתייעץ עם האונקולוג לפני נטילת התוסף.
לסיכום, הכורכום הוא אחד ממזונות העל, שכדאי להוסיף כמעט לכל ארוחה. אפשר להוסיף אותו למרקים ותבשילים, אפשר להכין ממנו תה ואפילו מסכות פנים לשיפור מראה העור. אפשר לצרוך אותו טרי או יבש, אבל חשוב לוודא שהגוף שלכם מקבל את הכורכום באהבה ואין לכם תופעות לוואי שליליות מצריכת התוסף המיוחד והזהוב הזה. כמו כן, ראוי לדעת כי ישנן תרופות סבתא לטיפול במגוון מצבים כדוגמת תרופות סבתא לסחרחורת.